Direktlänk till inlägg 10 november 2009

Svårsmält

Av Fredrik Bohlin - 10 november 2009 07:19

Vi har som bekant fått igång ett riktigt bra lag. Att vi sedan skulle vända ett 0-3-underläge genom att göra fem raka mål, mot ett lag framför oss i serien - det var grymt. Det som vi gjorde så fantastiskt bra var att när det började hetta till och vi låg under, då agerade vi helt korrekt. Vi blev förbannade och började använda kropparna på helt rätt sätt. Ett perfekt exempel på detta är när det blev svart i ögonen på Erik Gustavsson och det han då gjorde var att dela ut tre till fyra proppar i ett byte och sen åkte han och bytte. Han visade sin ilska på ett exemplariskt sätt.


Likandant gjorde Per Svensson då han delade ut fem ordentliga proppar i samma byte. Det vi kunde gjort var att börja slå, skrika och bete oss som förlorare. Istället tog vi tag i matchen och vann. Underbart!


Efter matchen blev det den obligatoriska segersången som är nyinförd. Vi vann en del förra året och har haft våran rutin, men vi har blivit sågade för att vara för dåliga vinnare vilket det ska bli ändring på nu.


Våran match var, som bekant, bara en förmatch till kvällens höjdpunkt. Läktaren började fyllas på och det satt personer på läktaren med pärmar som hade förbundets symbol på. Det kan vi bara tolka som att förbundet hade scouter på läktaren. In på isen såg vi Nynäshamn 2 äntra isen för en division fyra match mot Urskog. Det var en historisk dag för det var första matchen någonsin för Nynäshamn 2. Underbart!


Vem gjorde då det historiska förstamålet? Självklart var det våran allas the man, the myth, the legend - Kim Fransman! Som pris, vid sidan om äran, tror jag han fick en fruktkorg. Eftersom bengaler är förbjudna sedan händelsen borta mot Lidingö då Crazy Ultras var på besök fick det istället användas tomtebloss. Något som inte synts till sedan en skollagsmatch år 2003.


Matchens dominant var givetvis herr Fransman med 3 mål och 3 assist. Förbuntet såg nöjt ut. Näst flest poäng gjordes av backklippan Hampus Pettersson, som har ett förflutet over there (ja, östra Göteborg alltså).


Matchen då? Den slutade 10-2 till Nynäshamn 2. Fantastisk underhållning.

 
 
Ingen bild

Hampus

10 november 2009 16:18

Skönt att man äntligen får lite bekräftelse synd att däcken inte passa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrik Bohlin - 24 december 2009 15:00

God jul! Vi ses i Allettan!

Av Fredrik Bohlin - 23 november 2009 12:35

Det svider lite att erkänna det, men jag måste säga att Huddinge var smartare. Jag tycker inte att de vann matchen (3-5) på att de var spelmässigt bättre. De var kvickare och tyngre med bättre struktur. Det var inte det som gjorde att de vann matchen...

Av Fredrik Bohlin - 19 november 2009 07:38

- Skönt med en normalbegåvad målvakt, slängde någon ur sig igår under matchen. Vi skapade nämligen våra lägen igår och hör och häptna - vi gjorde mål på lägena.   Botkyrka har ett riktigt vasst anfall och de aspirerar för seriens vassaste kontrin...

Av Fredrik Bohlin - 17 november 2009 07:32

Jag kände att jag fått för lite istid så jag bad om att få spela med juniorerna. Det var en intressant match. Den påminde mig om en gammal juniormatch borta mot Göta för en herrans massa år sedan. Motståndarna, Skå, ställde i princip upp i en tärning...

Av Fredrik Bohlin - 16 november 2009 08:27

Jag tycker helt ärligt att det var en dag då vi gjorde allting tillräckligt bra för att vinna, förutom att sätta dit pucken. Vi hade så sjukt många målchanser där det skulle varit mål, men deras sprattelgubbe i målet hade sin dag. Grattis till honom!...

Ovido - Quiz & Flashcards